Vårens hotteste kokebøker
La deg inspirere av solens kjøkken
Jeg er ofte innom bloggen til kokebokforfatter Aicha Bouhlou for å hente inspirasjon til festmiddagen. Aichas oppskrifter er enkle å lage og nydelige å spise. I de tidligere kokebøkene har hun vist oss smakfull og fargesterk mat fra hele verden. I Aichas middelhavsmat får du friske, fargesprakende salater, enkle småretter, variert grillmat og lekre fiskeretter.
Dette er herlig mat med mange smaker som kan nytes året rundt og som passer ypperlig både til 17.mai-feiringen eller skoleavslutninger. Jeg gleder meg til å teste ut disse oppskriftene på venner og familie.
Tradisjonsmat med Trude
Trude Drevland er kanskje kjent for de fleste som en rappkjefta Bergens-politier, men denne dama kan mer enn å snakke. Nå er hun aktuell med kokeboka Trudes tradisjonsmat som vekker minner om barndommens kjøkken. I boka får du både oppskrifter på enkel hverdagsmat, men også på festmiddag i beste Trude Drevland-stil.
Bli med Golalah til midtøsten
La deg inspirere av mat fra Marokko i vest til Iran i øst. I Midtøsten er mat mye mer enn bare et drivstoff for kroppen. Mat er en god grunn til å samles. Gjestfrihet er en dyd og gjestene skal møtes av bord som stappfulle av en mengde små og store retter. Dagens kjøkken er en herlig blanding av påvirkninger fra først og fremst kurdiske, arabiske, persiske og tyrkiske mattradisjoner. Her er det aromatiske og smakfulle krydder i overflod. Mange av Midtøstens kjente retter er helt veganske, og kjøttrettene inneholder mye bønner og grønnsaker. Dette er mat som er full av smak og dessuten bra for både helse og klimaet!
Grønt og godt med Emile Nereng
Det er kanskje flere en meg som ønsker å spise litt sunnere og grønnere. Men det å spise sunt, trenger ikke å være kjedelig. I boka Sunnere livsstil får du inspirende og gode oppskrifter fra en av Norges største mat-influensere på Instagram med kontoen @emilienutrition.
I boka Sunnere livsstil får du 80 oppskrifter på sunn og digg mat.
Få Emilies favorittoppskrift her!