Hopp til hovedinnholdet
2 min

Emilie Nereng deler sin favorittoppskrift

Nå kan du lage Emilie Nerengs egen favorittmat fra boka Sunnere livsstil.
TekstBerit Rødstøl
Emilie Nereng deler sin favorittoppskrift

– Min favorittoppskrift fra boka må være dumplingsene. Det er min go-to-oppskrift når jeg skal ha venner eller familie på besøk. Ikke bare serveres de med verdens diggeste asiatiske dipp - jeg synes også at selve aktiviteten med å brette dumplings er veldig hyggelig og sosial. Dette er en helgefavoritt jeg stadig vender tilbake til og er plassert i kapittelet «min kosemat».

Dette er også en av mine mest populære oppskrifter på Instagram,- og det forstår jeg fordi denne retten er både eksotisk og skikkelig digg.

Dumplings

1 time
2 personer

Missing alt text

Fyll:

1 pk kyllingkjøttdeig. (400 gram)
3 vårløk i tynne skiver
2 hvitløksfedd revet
1/2 ss ingefær revet
3/4 chili
1 ss soyasaus
1/2 ss sesamolje

Dipp:

3 vårløk i tynne skiver
1 hvitløksfedd, revet
1 ss ingefær, revet
1/4 chili, finhakket.
4 ss soyasaus
3 ss hoisinsaus
2 ss eplesidereddik
1/2 ss sesamolje
1 lime, saften av denne

Deig:

2 1/4 dl mel + ekstra til utkjevling
1 dl vann

Rapsolje til steking.



1. Kutt seks vårløk i tynne skiver, riv tre hvitløksfedd, riv 1 1/2 ss ingefær, og finhakk 1 chili.

2. Bland sammen ingrediensene i dippen i en skål.

3. Bland sammen ingrediensene til fyllet i en bolle.

4. Ha mel og vann i en foodprosessor og miks i ca. 15 sekunder til du får en deig. Ha den utover en melet benk. Kjevle ut halve deigen først. Bruk mye mel.

5. Finn et glass eller en krukke med stor åpning, bruk dette til å trykke ut dumplingark.

6.Ha 1 ss fyll midt på et dumplingark, brett sammen kantene rundt fyllet slik at du får en halvmåne. Fold deretter kantene sammen (google eller se på video.) eller bruk gaffel til å feste dem godt sammen. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.

7. Ha 1 ss olje i en vid stekepanne, ha dumplingene oppi. Når det begynner å frese tilsetter du litt vann. (ca.0,2 dl) og setter på lokket. La steames i 10 minutter. Om det blir helt tørt i pannen, tilsetter du bittelitt mer vann.

8. Ta av lokket, tilsett mer olje, og stek videre i 4-5 minutter, til du får en god stekeskorpe.

9. Pynt med valgfrie urter og serveres med verdens beste dipp.

* Jeg anbefaler sesamolen til Blue Dragon. Den er ganske mild.

Sunnere livsstil

Av Emilie Nereng