Spis dette! - Få gratis oppskrift
Hvordan kan man unngå sukker og ultraprosesserte ingredienser når magen rumler og tiden er knapp? Det får du blant annet svar på i denne kokeboken, sammen med en rekke oppskrifter på alt fra frokost, lunsj, middagsretter og grønnsaker til fisk, kjøtt, dressinger og sauser som gjør det enklere å spise godt og smart hele uka.
Oppskrift på fiskegrateng fra boka
Denne fiskegratengen er enkel å lage og full av gode smaker
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 3-4
600g valgfri hvit fiskefilet (f.eks. torsk eller sei)
3 dl kremfløte
125g snøfrisk naturell
100g revet ost
1 blomkål
1 purreløk
¼ ts muskatnøtt
Salt
Pepper
2 egg
TOPPING :
100g mandler
100g revet ost
FREMGANGSMÅTE:
Varm opp Snøfrisk, kremfløte, revet ost, muskat nøtt, salt og pepper i en kjele. La småkoke og tykne på lav varme i et par minutter. Ta kjelen til side og avkjøl et par minutter. Bland så inn to eggeplommer (spar på eggehvitene, de skal også brukes).
Stivpisk eggehvitene med en liten klype salt i.
Skjær fisken i passe store stykker og tilsett i ostesausen. Bland den stivpiskede eggehviten forsiktig inn.
Kutt opp blomkålhodet i små buketter og purreløk i strimler. Tilsett dette i røren og hell den i en ildfast form.
Hakk mandlene enten med en kniv, foodprosessor eller stavmikser, gjerne i litt grove biter. Strø mandlene og revet ost på som topping på gratengen.
Stekes på 210 grader i ca. 30 minutter.