Hopp til hovedinnholdet

Spis dette! - Få gratis oppskrift

Spis dette! sier Bente Josefsen i sin nye kokebok med samme tittel. Her får du 90 oppskrifter basert på rene råvarer som gir deg et stabilt blodsukker.
Foto & videoBonnier Norsk Forlag
TekstRedaksjonen
Bente Josefsen med ny kokebok: Spis dette!
Bente Josefsen med ny kokebok: Spis dette!

Hvordan kan man unngå sukker og ultraprosesserte ingredienser når magen rumler og tiden er knapp? Det får du blant annet svar på i denne kokeboken, sammen med en rekke oppskrifter på alt fra frokost, lunsj, middagsretter og grønnsaker til fisk, kjøtt, dressinger og sauser som gjør det enklere å spise godt og smart hele uka.

Spis dette!

Av Bente Josefsen

Oppskrift på fiskegrateng fra boka

Fiskegrateng fra boka Spis dette!
Sunn og god fiskegrateng fra boka Spis dette!

Denne fiskegratengen er enkel å lage og full av gode smaker
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 3-4

600g valgfri hvit fiskefilet (f.eks. torsk eller sei)
3 dl kremfløte
125g snøfrisk naturell
100g revet ost
1 blomkål
1 purreløk
¼ ts muskatnøtt
Salt
Pepper
2 egg

TOPPING :
100g mandler
100g revet ost

FREMGANGSMÅTE:
Varm opp Snøfrisk, kremfløte, revet ost, muskat nøtt, salt og pepper i en kjele. La småkoke og tykne på lav varme i et par minutter. Ta kjelen til side og avkjøl et par minutter. Bland så inn to eggeplommer (spar på eggehvitene, de skal også brukes).

Stivpisk eggehvitene med en liten klype salt i.

Skjær fisken i passe store stykker og tilsett i ostesausen. Bland den stivpiskede eggehviten forsiktig inn.

Kutt opp blomkålhodet i små buketter og purreløk i strimler. Tilsett dette i røren og hell den i en ildfast form.

Hakk mandlene enten med en kniv, foodprosessor eller stavmikser, gjerne i litt grove biter. Strø mandlene og revet ost på som topping på gratengen.

Stekes på 210 grader i ca. 30 minutter.