Hopp til hovedinnholdet

Mini tacos - Gratis oppskrift fra Den lille kokeboka

Birgitte Nordhaug fra Instagram-kontoen @denlillekokeboka gir deg alle de mest populære oppskriftene, i tillegg til helt nye og fristende retter, i sin nye kokebok!
Foto & videoAschehoug forlag
TekstRedaksjonen
Mini-tacos, en morsom og god vri på fredagstacoen!
Mini-tacos, en morsom og god vri på fredagstacoen!

I Den lille kokeboka kan du lære å lage favoritter som pizzahorn, tacopizza, frokostwrap og karamellisert kanelflette. Du får steg-for-steg bilder til alle oppskriftene, som gjør det enkelt å lage kosemat til middag med familien, eller til fest og feiring! Test en av oppskriftene fra boken under:

Den lille kokeboka

Av Birgitte Nordhaug

MINI-TACOS

Mini-tacos er en morsom og god vri på fredagstacoen. Dette er enkel fingermat hvor retten er en kombinasjon av quesadillas og tacos. Disse er også perfekte på tapasbordet.

To porsjoner – ca. 40 minutter

Ingredienser:

2 kyllingfileter
3 tortillalefser
1 liten rødløk
1 paprika i biter
1 pose tacokrydder
½ dl fløte
1 dl revet ost
1 hakket tomat
Rømme
Salsa (etter eget ønske)
Frisk koriander
Olje til steking

Mini-tacos: steg 1-3
Mini-tacos: steg 1-3

1: Sett ovnen på 190 grader (over- og undervarme).

2: Kutt kyllingen i biter og stek kyllingkjøttet i en varm panne med litt olje og tacokrydder. Tilsett deretter rødløk før du freser det videre i et par minutter.

3: Tilsett paprika og fløte. La alt småkoke i pannen i et par minutter til væsken har fordampet og kyllingen er gjennomstekt.

Mini-tacos: steg 4-7
Mini-tacos: steg 4-7

4: Skjær ut små sirkler av tacolefsene. Du kan gjerne bruke et glass som mal.

5: Deretter fyller du mini-lefsene med kyllingblandingen før du danderer dem i en liten sprinkelform eller paiform og topper med revet ost.

6: Stek mini-tacosene i ca. 8 minutter eller til osten har smeltet.

7: La mini-tacosene avkjøles litt før du topper med hakkede tomater og koriander. Server med salsa og rømme.