En om dagen med Helene Olafsen
I boka til Helene guider hun deg gjennom hvordan du kan legge inn allsidige øvelser inn i din egen hverdag. Selv om du har hektisk tidsplan, mange gjøremål og liten tid så skal det å bevege kroppen være motiverende og enkelt.
- Jeg har en veldig allsidig bakgrunn fra idrettsverden – der har jeg vært innom det meste av idretter, og lekt masse. Øvelsene i boken er eksempler på hvordan man kan tenke når det kommer til bevegelse. Jeg har forsøkt å legge opp boken slik at man kan bli kjent med egen kropp; hva den kan, og hva den kan lære, og ikke minst hvordan DU liker å lære. Vi er alle naturlig anlagt til å lære gjennom bevegelse, så jeg forsøker å legge til rette for at det kan skje, begynner hun ivrig.
En om dagen
I en hektisk hverdag kan vi alle kjenne på at trening er et slit. Denne boka er for deg som føler at dørstokkmila er lang, motivasjonen er på bunn og alt fokuset ligger på prestasjon. Trening skal være lekent!
Kort om boken
I sin nye bok har Helene Olafsen samlet 365 allsidige øvelser for å styrke og utfordre både kropp og sinn med allsidige øvelser, som du kan tilpasse din egen hverdag. Det handler ene og alene om å bli motivert, ha det gøy og å minne seg selv på å sette pris på kroppen for alt den klarer!
Les mer om boken herSnowboard- og TV-personlighet Helene Olafsen ønsker å endre fokuset vi har på trening. Fra å dreie seg om prestasjon og krav, skal det dreie seg om lek og moro!
- Jeg har aldri vært personen som finner motivasjon i å sette skyhøye mål som å gå birken eller svømme den engelske kanal. Trening skal være lystbetont, og ikke enda en ting jeg MÅ gjøre. Det var sånn «En om dagen» begynte; jeg gikk trilletur med en gutt som nektet å sove med mindre vogna bevegde seg, og jeg la inn en øvelse/ bevegelse på veien. Noen ganger en, andre ganger flere, og dette ble en måte for meg å bruke bevegelse på en måte som passer inn i det hverdagslige. Det funket bra for både hodet og kroppen, så jeg tenkte at dette kom flere til å ha nytte av. Sånn har dette blitt til en bok jeg er veldig stolt av, sier hun.
Helene er hele Norges folkekjære tøffing: fra å leve av å kjøre snowboard og konkurrere – til å stikke av med seieren i «Skal vi danse». Hun har levd et liv som i stor grad har dreiet seg rundt hva hun får til og hvor godt hun prestere fysisk. Så snudde det.
- Bevegelse har alltid vært min greie. Men under mitt første svangerskap så mistet jeg lysten til å bevege meg. Da ble det veldig viktig for meg å rydde opp i mine egne tanker for å finne tilbake til gleden av det å bevege seg. En ting er jo det fysiske, jeg har ikke behov for å være i toppform lenger – det aller viktigste er det psykiske. Bevegelse har vært min kur for gruff, og når jeg ikke beveger meg blir jeg en dårligere versjon av meg selv; lettantennelig, ineffektiv med dårlig samvittighet og dårlig søvn, forteller hun oppriktig.
Etter at hun ble nybakt mamma, måtte Helene stille seg om. De beintøffe kravene var ikke lenger holdbare, og det var andre ting som ble viktigere. Det handler om å sette pris på kroppen for alt den kan gjøre.
- For de aller fleste er det tøft å begynne å trene etter svangerskap, og det var det for meg også. Slutten av svangerskapet innebærer ofte lite trening, og når barnet først er her er det andre ting som føles viktigere enn trening. Men, jeg vil tro mange er som meg der, at man kommer til et punkt der man er klar for å føle seg litt fresh og få tilbake overskuddet. Føle at kroppen henger sammen.
Svangerskap og fødsel er en enorm belastning for kroppen, både fysisk og psykisk. Brått føles egen kropp fremmed, og store deler av tiden dreier livet seg rundt behovene til noen andre. Det kan være tøft og føles uoverkommelig. Prioriter deg selv, kjenn på kroppen – og søk hjelp hvis du trenger det.
- Hvis du sliter veldig, søk hjelp av helsepersonell. Oppfølging er om ikke annet en god sikkerhet. For meg har det viktigste vært å kjenne godt etter på kroppen og formen. Det er litt som når man sliter med en skade; det holdet ikke alltid å kjenne etter mens du gjør ting, men også i dagene i etterkant. Det finnes uendelig mange tips og råd der ute – men den fremste eksperten på din kropp er deg selv.
Som med alt annet, så er trening lettere med støtte og motivasjon fra menneskene rundt oss. Et klapp på skulderen eller et støttende «bra jobba!» kan pushe oss videre i vanskelige tider.
- Jeg har tenkt at jeg er leserens treningskompis. Jeg er den jeg er når jeg trener med en venn, mamma eller brodern. Snowboard er en utøverstyrt idrett, så vi er vant med å gi hverandre tips, utfordringer og en støttende knoke. Jeg har lagt opp boka sånn at man på en måte blir tvunget til å bli bedre kjent med egen kropp underveis, og slik sett er rusta til å bli utfordra på ulike plan utover i lesingen.