Nyhetsvurderinger - på innsiden i fem redaksjoner
Av Svein Brurås (red)
Pocket
2012
Norsk, Nynorsk
Norsk, Bokmål
Hvilke kvalitetskriterier legger en moderne nyhetsredaksjon til grunn for utvelgelse, bearbeiding og presentasjon av nyheter? Hva er det som i pressefolks øyne kjennetegner «den gode nyhetssak»?
Journalister og beslutningstakere i redaksjonen foretar hele tiden valg og prioriteringer ut fra egne forestillinger om kvalitet, både på den enkelte nyhetssak og på produktet som helhet. Redaktøren og hans forskergruppe har i en uke vært «flue på veggen» under redaksjonsmøtene i fem ledende nyhetsredaksjoner – i Aftenposten, Dagbladet, Nettavisen, NRK Dagsrevyen og TV2-nyhetene – og har fulgt arbeidet med saker som redaksjonen selv har vurdert som viktige og «gode». Hvordan oppstår ideene? Hvilke prioriteringer gjøres, og hva med metode- og kildevalg? Hvilke grep gjøres for at saken skal tilfredsstille redaksjonens forestillinger om hva som er en god sak?
Nyhetsvurderinger er beregnet for studenter i journalistikk og medievitenskap, men er like aktuell for alle som er interessert i nyhetsjournalistikk.
Journalister og beslutningstakere i redaksjonen foretar hele tiden valg og prioriteringer ut fra egne forestillinger om kvalitet, både på den enkelte nyhetssak og på produktet som helhet. Redaktøren og hans forskergruppe har i en uke vært «flue på veggen» under redaksjonsmøtene i fem ledende nyhetsredaksjoner – i Aftenposten, Dagbladet, Nettavisen, NRK Dagsrevyen og TV2-nyhetene – og har fulgt arbeidet med saker som redaksjonen selv har vurdert som viktige og «gode». Hvordan oppstår ideene? Hvilke prioriteringer gjøres, og hva med metode- og kildevalg? Hvilke grep gjøres for at saken skal tilfredsstille redaksjonens forestillinger om hva som er en god sak?
Nyhetsvurderinger er beregnet for studenter i journalistikk og medievitenskap, men er like aktuell for alle som er interessert i nyhetsjournalistikk.
Kan bestilles til 147 butikker
På nettlager. Sendes innen 1-3 virkedager.
- Bytt i alle våre butikker
- Klikk og hent