Hopp til hovedinnholdet

Gjennom kjøttet - disseksjonen og kroppens kulturhistorie

  • Pocket

  • 2016

  • Norsk, Bokmål

Med kunnskap og nysgjerrighet undersøker Gjennom kjøttet disseksjonen av menneskekroppen; en omdiskutert og feiret praksis gjennom mange hundre år. Med utgangspunkt i blant annet Leonardo da Vincis anatomiske tegninger og Rembrandts malerier fra disseksjonsbordet, viser forfatteren hvilken rik kunstnerisk produksjon som springer ut fra disseksjonen. Den medisinske behandlingen av kroppen er utgangspunktet for det han skriver om Shakespeare, Baudelaire, Wergeland og Frostenson, om Orlan og Andres Serrano, og om film og tv: Riget, X Files og CSI. Har den døde kroppen rettigheter? Er den døde kroppen fritt vilt? Sentralt i dette verket er også synet på kropp og identitet gjennom tidene - er det grenser for hva vi kan utsette kroppen for? Hvordan var og er forholdet mellom medisin, forskning, religion, moral og anstendighet? Gjennom kjøttet er en levende og svært original framstilling av den døde kroppen som gjenstand for vitebegjær, tabuisering og ikke minst stor inspirasjon. Fra anmeldelsene: "et vakkert monster av en bok, et flekket, formalinstinkende mesterverk" TROND BERG ERIKSEN, MORGENBLADET "En encyklopedisk galskap. Mer!" IVO DE FIGUREIDO, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, AFTENPOSTEN "Overdådig storverk om disseksjonens plass i vestlig kulturhistorie" ARNE HUGO STØLAN, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, VG "sjelden har et mer komplekst og underlig prosjekt sett dagens lys her ti lands ... et kunnskapsrikt glansnummer av en bok" SIGRUN HODNE, STAVANGER AFTENBLAD "en rik, lærd og svært god bok ... et stort lerret av enormt fascinerende stoff, et stoff som gjør at vi forstår mer, ikke bare av vår historie, men kanskje først og fremst av vår samtid" ANNE KVEIM LIE, TIDSSKRIFT FOR DEN NORSKE LEGEFORENING

    Tilgjengelig i 1 butikk

    På nettlager. Sendes innen 1-2 virkedager

    • Bytt i alle våre butikker
    • Klikk og hent

    Oppdag mer