For å fortsette å handle på ark.no, vennligst slå på "cookies" i nettleseren din.
Logg inn
Til kassen

Til handlekurv
Til kassen

  • Boken er klar for henting når du får bekreftelse på SMS. Du vil motta SMS innen en time, innenfor butikkens åpningstider.

×
Verden som var min

Verden som var min

(romansyklus i seks bind)

Bind I

Veil. pris
169,-
Pris
119,-
Spar
51,-
Format
E-Bok
eller

E-bøker legges automatisk til i bokhyllen i ARK-leseappen din og kan også lastes ned fra Din side.

Kjøp med ett klikk
Kundevurdering
Lagerstatus Finnes i bokhyllen i ARK e-bok, eller lastes ned fra Din side kort tid etter kjøp. Ingen angrerett.
Format E-Bok
Kopisperre Vannmerket (SDRM)
Filformat EPUB
Utgivelsesår 2015
Forlag Aschehoug
Språk Bokmål; Norsk
ISBN 9788203359989
Sider 794
Sted Oslo
Tid 1960-1969
Emne Barndom
Se flere detaljer
Bokmål; Norsk
Bokmål; Norsk
Bokmål; Norsk
Bokmål; Norsk
169,-
Nedlastbar
Bokmål; Norsk
139,-
299,-

I "Verden som var min. Sekstitallet" skriver Ketil Bjørnstad sin egen historie opp mot den tiden han levde i. Det er en fortelling om et tiår som forandret verden, 1960-1969, som starter med frykten for atombomben og verdens undergang, og som ender med studentopprør, frigjøring, månelanding og forfatterens eget farvel med den barndommen og oppveksten som formet ham. Familien Bjørnstad lever sitt liv på forskjellige steder i Oslo. Begge foreldrene arbeider hardt, og den yngste sønnen formes både av storpolitikken og av morens og farens private valg, deres sorger, krangler og gleder. Ennå er det mye unge Ketil ikke skjønner. Han er full av drømmer og gryende begjær. Han er sulten på livet, samtidig som han ønsker å gjemme seg bort. Han liker tapere bedre enn vinnere, og han er skeptisk til autoriteter. Dessuten leter han etter det trygge stedet der moren og faren ikke vil skille seg, der han slipper å delta i pianokonkurranser, og der han kan fortsette å drømme om jenter.

"Storstilt og dristig . Et viktig bidrag til virkelighetslitteraturen. Terningkast 5. Marius Wulfsberg, Dagbladet" "Varm og velopplagt . Bjørnstad makter å skrive ut fra barnets verden, ikke ut fra fasitt. Terningkast 5. Guri Hjeltnes, VG" ".griper tak i leseren med et dramatisk-poetisk trøkk i språket som løfter teksten. Terningkast 5. Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad" "Er Ketil Bjørnstads barndom og oppvekst spennende nok til å brettes ut over 800 sider? Svaret er ja. Og dermed har forfatteren langt på vei lykkes i første del av dette enorme prosjektet som. Når det er fullført, vil omfatte seks bind og noen tusen sider. Terningkast 5Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen" "Bjørnstad tar en Knausgård . Der farsfiguren er selve monsteret i Min Kamp, er han altså en helt i Verden som var min. Man kunne kanskje ikke tro at det kunne bli god litteratur av en slik harmonisk familiesituasjon. Men spesielt siste halvdel av boken gir et besnærende bilde av en familie som faktisk har det bra. Ingunn Økland, Aftenposten"


Se hele listenTips en venn

Tips en venn

Send
x

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet