For å fortsette å handle på ark.no, vennligst slå på "cookies" i nettleseren din.
Logg inn
Til kassen

Til handlekurv
Til kassen

  • Boken er klar for henting når du får bekreftelse på SMS. Du vil motta SMS innen en time, innenfor butikkens åpningstider.

×
LavFODMAP

LavFODMAP

God mat for sensitive mager

Veil. pris
379,-
Pris
190,-
Spar
190,-
Format
Innbundet
KLIKK&HENT i butikk

Finn en ARK-butikk nær deg

Butikker som har varen:

OK
eller
Få levert RETT HJEM

På lager. Sendes normalt fra oss i løpet av 1 virkedag.

Legg i handlekurv
Kundevurdering
(1)
(1 Anmeldelse:) Anmeld dette produktet
Lagerstatus På lager. Sendes normalt fra oss i løpet av 1 virkedag.
Format Innbundet
Utgivelsesår 2015
Forlag Aschehoug
Språk Bokmål; Norsk
ISBN 9788203295317
Sider 175
Emne LavFODMAP-dietten
Illustrert av Eide, Christin
Se flere detaljer

Er du plaget med urolig mage? Da er lavFODMAP-dietten noe for deg. Her får du over 80 lekre oppskrifter på middager, desserter, kaker, sauser og tilbehør som gir en rolig og velfungerende mage. Dette er mat som smaker godt for hele familien - også for de som ikke er på lavFODMAP-diett. Cecilie Hauge Ågotnes har selv IBS og følger lavFODMAP-dietten. Hun blogger på lavfodmap.no. Her får du flere tips og oppskrifter. Christin Eide har tatt bildene. Hun har vunnet flere priser i fotokonkurranser og og har fotografert til flere kokebøker.



Se hele listen



Tips en venn

Tips en venn

Send
x

Skriv anmeldelse
(5/5)
1 vurderinger
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Elisabet K Hansen
23.januar 2015

Til forfatteren.

Først må jeg begynne med å si tusen takk. Tusen takk for at du tar inkludering på alvor, for mat er og bør væreinkluderende- spesielt i vår travle hverdag. At du skriver en kokebok for hele familien, hele vennegjengen, ja- alle rundt bordet- det setter jeg stor pris på. At de med mageproblemer som regel må spise/lage noe annet enn resten rundt bordet, er ikke så veldig kjekt- og løses i stor grad om man lar seg inspirere av din bok. Boken kunne like gjerne hett inkluderende mat.

Hjemme hos oss ermåltidene de viktigste samlingspunktene. Vi elsker å samle hele familien rundt matbordet, både i de travle hverdagene, og i de littmer tidsgode stundene hvor vi liker å invitere flere i storfamilien på besøk. At alle kjenner noen med mageproblemer, er et utsagn jeg støtter til det fulle, vi er flere bare i familien. Vi er flere som med ulike symptomer ikke kan spise ulike tungtfordøyelige råvarer, som vanligvis må stå over de mange gode fristelser som finnes. Og fristelser er et godt stikkord; for gjennomgående i kokeboken din har du oppskrifter på et tverrsnitt av det folk flest spiser av gode og varierte mat- og dessertretter. Det å sette seg ned ved et matbord full av disse "vanlige" fristelsene- og kunne ta for seg- av alt, er en etterlengtet og god opplevelse. Om det er morfar eller kusine som sitter ved matbordet, er det en utrolig god følelse som vertinne å kunne si at det bare er å forsyne seg. Av alt. Til alle.

Jeg vil gjerne trekke frem noen av rettene som allerede er utprøvd, men først noen ord om innledningen. Det tar litt tid før selve kokeboken begynner- men for en fin start på den. Jeg har sjelden lest en mer lærerik innledning på en kokebok. Her fårman lære mer enn man trodde man trengte å vite- og det gir et veldig godt utgangspunkt for selv å utforske litt i matveien hva råvareutbytting angår. Takk for innledningen også.

Muslibarene dine har jeg prøvd ut, og de er knallgode! De funker utmerket som turmat, og utmerket lett krønsjet til frokost sammen med youghurt. Jeg har faktisk hatt dem som forrett også. Når det gjelder suppene dine, så er både gulrot- og tomatsuppen helt himmelsk. Av alle gulrot- og tomatsupper jeg har smakt- er dette de foretrukne oppskriftene - uavhengig av mengden FODMAP'er. Og her må jeg bare skyte inn et poeng som jeg er veldig opptatt av; oppskriftene dine har overhodet ikke noe diettpreg- eller holder tilbake for noe, i forhold til ordinære tradisjonelle og gode oppskrifter. De er rett og slett bare gode oppskrifter- som flere kan spise. Ja, jeg kunne gått igjennom flere favoritter og flere av rettene i boken- men jeg tror jeg skal samle det litt; min idé om et sunt og godt kosthold handler om variasjon og at det er lov å kose seg. Du viser en variasjon av retter gjennom hele boken- mat til både hverdag og fest. Og til kos. I disse helsefokustider, er det lett å glemme at det er god helse å kose seg, du glemmer ikke det- og det liker jeg.

Jeg har fremdeles ikke prøvd alle rettene, men herre som jeg gleder meg. Noe av det jeg skal bli flinkere til i år- er å lage mer mat fra bunnen av- med din hjelp, hehe. Så igjen; takk!

Takk for god mat. Takk for inkluderende måltider. Takk for kosen.

Ellers må jeg si at jeg er imponert over bildene og den herlige nostalgiske stilen. Boken er en fryd å bla i, og det må nevnes at de som har vært å kikket i boken når de har vært på besøk hos oss- mest sansynlig allerede har vært i bokhandelen og kjøpt den inn til seg selv.

Ikke rart boken selger.


Rapporter om upassende innhold